dissabte, 5 de febrer del 2011


2 comentaris:

  1. Quants graons porten al cel?

    Buffff uns quants! hi ha gent que es passa la vida sencera pujant graons... alguns fins i tot més de 100 anys!!.. n'hi ha d'altres que malhauradament ens deixen només neixer. Sense oportunitat de viure aquesta sort que és la vida.

    Sovint el número de graons, o el camí cap a l'eternitat és imprevisible. Sovint no és veu l'últim replà. Allà al final. On la llum és més intensa; cegadora.
    On diuen, ens espera San Pere amb les claus del paradís...

    Sempre cansa pujar escales: és dur, les cames es carreguen... n'hi que per pujar prefereixen pujar a l'ascensor. Bé, és una opció, però que boniques que son les escales, pujar-les lentament, veure els seus detalls, fer un cop d'ull enrera i admirar les vistes per seguir avançant endavant cap amunt.

    Ah! possem-nos a fer feina, que encara ens queda més del que em recorregut.

    Salut i sort

    ResponElimina
  2. Taconejant m'han passat els mesos. Un ritme suau, gairebé imperceptible, seguint el pas de la bèstia; un ritme que ha acabat per ser batec i que discretament s'ha empassat el trimestre fred; no hi ha cavall, ni invents, ni fotos, ni personatges. tac, tac , tac, tac, tac, tac, xuuut, tac, tac, tac, tac, tac, tac, xuuut. Desembre, Gener, Febrer. Aneu amb compte si proveu a fer el recitat, podria dar-se que us trobéssiu al Juny sense voler-ho, amb el cap buit i una nova història al davant.

    A la fi de l'estepa hivernal mongola sona el piano net de Mompou; em fa recordar l'escena clau del Show de Truman, quan el tanoca d'en Jim Carrey es topa amb la seva barqueta amb un cel de cartró-pedra. La veritat és que és un moment força rar de la pel·lícula -formalment parlant- perquè no acabem de saber si és una llicència o una pífia. El canvi de dimensió que fa el personatge, també és un canvi de dimensió discursiva, passant del Gran Germà Orwellià a un divertimento banal de càmera oculta, però en qualsevol cas i tornant al meu periple taconejant per l'estepa, diuen que de tot se n'aprèn.
    Decideixo convertir les pulsacions mompouianes en esteses blanques que se m'enduguin amunt, i al ritme tranquil de la mà docta del pianista m'enlairo.

    M'assec al final de la Fuente y la Campana a contemplar l'horitzó des de dalt.
    És curiós l'horitzó des de dalt, quan una llarga plana us en separa. Recordo de petita, quan des del camí de ronda entre Llançà i Port de la Selva, m'imaginava l'horitzó com una corda d'estendre i tota aquella aigua en penjava. Ara dic que és una planta transvestida d'alçat.

    (continuarà)

    ResponElimina

Penja la teva història/ Cuelga tu história/ Post your story